KNX Predstavitev

Več udobja, več varnosti, večji prihranki energije: zahteve po pametnih hišah in naprednih sistemih za upravljanje stavb so v porastu.

Pokličite nas za več informacij, ali nas KONTAKTIRAJTE (potrudili se bomo, da Vam odgovorimo v najkrajšem času)

Če gre za enodružinsko hišo ali pisarniški kompleks, zahteve po udobju in vsestranskosti pri upravljanju sistemov ogrevanja, razsvetljave, senčenja, kontrole dostopa naraščajo. Hkrati postaja učinkovita raba energije iz dneva v dan bolj pomembna. Več udobja in varnosti združeno z nižjo porabo energije lahko dosežemo le z inteligentnimi sistemi upravljanja in nadzora vseh povezanih gradnikov. To seveda pomeni več ožičenja od senzorjev in aktuatorjev do centrov upravljanja in nadzora. Velika količina potrebnih napeljav zahteva veliko truda pri načrtovanju in še posebej pri nameščanju, seveda pa ne smemo pozabiti tudi na naraščajoče stroške.

ODGOVOR: KNX – svetovno odprt standard za upravljanje stanovanjskih in poslovnih objektov

Da lahko prenesemo kontrolne podatke vsem komponentam zgradbe, ki jih želimo upravljati, je potreben sistem, ki odpravi težavo izolacije naprav na način, da zagotovi, da vse naprave med sabo komunicirajo v skupnem jeziku. Na kratko, potrebujemo sistem, kot je KNX vodilo, ki je neodvisen od proizvajalca naprave in primera uporabe. Ta standard je bil zasnovan na več kot 24 letih izkušenj na trgu predhodnih sistemov: EiB, EHS in BatiBUS. Preko KNX vodila, s katerim so povezane vse naprave, lahko le-te izmenjujejo informacije. Naprave povezane na KNX vodilo so lahko senzorji ali aktuatorji, ki služijo za nadzor opreme, kot so luči, rulete, žaluzije, sistemi ogrevanja in prezračevanja, nadzora, nadzora na daljavo in tako naprej. Vse te funkcionalnosti so lahko upravljane in nadzorovane preko enotnega sistema brez potrebe po dodatnih nadzornih centrih.

Osnovni paket za luči, ogrevanje in žaluzije že od 990,00 €

Pametne instalacije so lahko tudi poceni (KONTAKTIRAJTE NAS)
KNX: Pomen

Svetovna razširjenost
Reference po celem svetu: svet upravljanja pametnih zgradb “govori v jeziku KNX“. Več milijonov uspešnih KNX sistemov lahko najdete ne le širom Evrope temveč po celem svetu – dokaz uporabnosti KNX pristopa. Preko 370 podjetij članic KNX organizacije širom sveta ponuja več kot 7000 certificiranih skupin naprav za različna področja uporabe.

Odprt standard

KNX je odobren kot International Standard (ISO/IEC 14543-3) prav tako kot European Standard (CENELEC EN 50090 and CEN EN 13321-1) in Chinese Standard (GB/T 20965). Podpora standardov zagotavlja podporo in prisotnost na trgu tudi v prihodnosti. KNX produkti različnih proizvajalcev se v sistem lahko prosto združujejo, KNX logo na napravi zagotavlja medsebojno sodelovanje in interoperabilnost. KNX je zato edini odprt standard za upravljanje komercialnih in stanovanjskih zgradb.

KNX predstavlja rešitev zahteve po udobju in vsestranskosti pri upravljanju sistemov ogrevanja, razsvetljave, senčenja, …
Upravljanje vseh vrst zgradb

Uporaben je v vseh vrstah zgradb od povprečnega gospodinjstva do kompleksa pisarn. Ne glede na vrsto zgradbe, KNX nudi celo paleto novih možnosti upravljanja. KNX ponuja rešitve, ki jih je mogoče realizirati z zmernim trudom s konvencionalnimi metodami nameščanja. Na primer, preko enega samega panela na dotik lahko upravljate vse naprave v stanovanju ali zgradbi. Od ogrevanja, prezračevanja in kontrole dostopa do oddaljenega upravljanja naprav v gospodinjstvu – KNX ponuja nov način dviga ugodja, varnosti in prihrankov porabe energije v zgradbah.

KNX: Enoten pristop s številnimi prednostmi

Povsod kjer je uporabljen, KNX prinaša pomembne prednosti in koristi načrtovalcem in izvajalcem ter predvsem lastnikom in uporabnikom zgradb.

  • Nizki operativni stroški rezultirajo v znatne prihranke energije. Razsvetljava in ogrevanje sta vklopljeni le takrat, ko sta potrebni, na osnovi urnikov ali dejanske prisotnosti. Razsvetljava je lahko upravljana v odvisnosti od intenzivnosti dnevne svetlobe in lahko vzdržuje minimalen nivo svetlobe na delovnem mestu (ohrani vključene le tiste vire svetlobe, ki so potrebni).
  • Časovni prihranki – povezovanje vseh naprav z enotnim vodilom znatno zmanjša čas načrtovanja in vgradnje.
  • Fleksibilnost in prilagodljivost na prihodnje razširitve. KNX sistem lahko zlahka razširimo in prilagodimo. Nove komponente lahko brez težav dodamo v obstoječ KNX sistem.
KNX združenje: vaša garancija za svetovno razširjen standard

Gonilna sila za KNX je KNX združenje, skupina vodilnih podjetij aktivnih na različnih področjih avtomatizacije zgradb.

Z nazivom KNX partner in certifikatom za KNX sistemskega integratorja se lahko pohvalimo tudi v podjetju Belvi Mont. Razmišljate, da bi v vašem novem domu dvignili nivo ugodja tudi s pametnimi inštalacijami? Stopite v kontakt z nami in skupaj bomo našli primerno rešitev.